ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ

on Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013. Posted in Διοικητικό Συμβούλιο

 Σας γνωρίζουμε ότι σήμερα 20-2-2020 και ώρα 11.00 εκλήθησαν και πήραν μέρος στη συνεδρίαση για τη συγκρότηση του Δ.Σ. ως Σώμα τα 12 μέλη που εξελέγησαν στις αρχαιρεσίες της 13-2-2020.

Στην ψηφοφορία που διεξήχθη όπως ορίζει το Καταστατικό του Ινστιτούτου εξελέγησαν άπαντες ομόφωνα, οι εξής :


Πρόεδρος: Μπαλτζώης Ιωάννης, Αντιστράτηγος ε.α.
Αντιπρόεδρος: Μαρτζούκος Βασίλειος, Αντιναύαρχος ε.α. Π.Ν.
Γενικός Γραμματέας: Αλεβίζος Δημήτριος, Αντιστράτηγος ε.α.
Ταμίας: Βουτσινάς Κων/νος, Πλοίαρχος ε.α. Π.Ν.
Δντής Μελετών: Δασκαλάκης Ιπποκράτης, Αντιστράτηγος ε.α.
Υπεύθυνος Εκδόσεων: Αργυρόπουλος Κων/νος, Υποστράτηγος ε.α.
Υπεύθυνος Δημ. Σχέσεων: Παναγιωτοπούλου Μαριέττα, Συνταξιούχος Ανώτερη Υπάλληλος ΥΠΕΞ


Μέλη:

Φωτίου Παύλος, Ειδικός Επιστήμων Δ.Δ. Θαλάσσης
Μπασαράς Αναστάσιος, Σμήναρχος ε.α.
Σαραντινός Αχιλλέας, Υποστράτηγος ε.α.
Δουδούμης Γεώργιος, Οικονομολόγος
Ηλιόπουλος Δημήτριος, Πρέσβυς ε.τ.

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

1. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ANΤΓΟΥ (ε.α.)  ΙΩΑΝΝΗ ΜΠΑΛΤΖΩΗ

            Ο Aντιστράτηγος  (ε.α.) Ιωάννης Μπαλτζώης γεννήθηκε στην Άρτα το 1954. Απεφοίτησε το 1976,  από την ΣΣΕ, ονομασθείς ανθυπολοχαγός Ιππικού – Τεθωρακισμένων (ΤΘ) . Υπηρέτησε σε όλες τις προβλεπόμενες  από τον βαθμό του, διοικητικές και επιτελικές θέσεις, στην Θράκη, στις νήσους Ανατολικού Αιγαίου και στο εσωτερικό της χώρας.

            Πλέον τούτων  υπηρέτησε σε ιδιαίτερες θέσεις όπως:

  •  Παρατηρητής της Ε.Ε κατά τον πόλεμο της Βοσνίας (1993-94) και  Αξκός Επιχειρήσεων της ECMM (European Community Monitor Mission)  στο RC ZENICA στην κεντρική Βοσνία  και στο  RC KNIN, στην Κράινα.
  •  Υπασπιστής του αειμνήστου πρώην προέδρου της δημοκρατίας  Κωστή Στεφανόπουλου από το 1995-2000.
  • Ακόλουθος Άμυνας  και Στρατιωτικός Ακόλουθος ΤΕΛ ΑΒΙΒ,  από το 2000 και   μέχρι το 2003, κατά την διάρκεια της 2ης Παλαιστινιακής Ιντιφάντα του Αλ Ακτσά.

 

     Εκπαίδευση

          Έχει αποφοιτήσει από όλα τα προβλεπόμενα σχολεία του Στρατού και επιπλέον:

  • Είναι απόφοιτος :
  • Της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου, 
  • Της   Σχολής Εθνικής Αμύνης.
  • Της Σχολής Τακτικών Πληροφοριών(Tactical  Intelligence school, Ft Huachuca, Arizona), USA.
  • Κατέχει Μεταπτυχιακό  (M.Sc), στην  Γεωπολιτική ανάλυση, Γεωστρατηγική σύνθεση και σε σπουδές Άμυνας και διεθνούς ασφάλειας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

           Ομιλεί  την Αγγλική γλώσσα.

Έχει λάβει όλα τα προβλεπόμενα μετάλλια και παράσημα των Ε.Δ. καθώς  και ηθικές αμοιβές, συνολικά 14 μετάλλια.  Του έχει ακόμη απονεμηθεί το 2003, ο τίτλος (μετά διπλώματος)  του Μικρού Σταυροφόρου του Τάγματος των Ορθοδόξων Σταυροφόρων του  Παναγίου Τάφου από τον Παναγιότατο  Πατριάρχη Ιεροσολύμων.

Μετά την αποστρατεία του, αρθρογραφεί  στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, με πάνω από 600 άρθρα μέχρι τώρα και δίδει διαλέξεις και αναλύσεις για τα εθνικά θέματα και τις γεωπολιτικές εξελίξεις σε Ινστιτούτα, Δήμους, Στρατιωτικές Σχολές, ραδιόφωνο τηλεόραση κλπ. Είναι   πρόεδρος του  ΕΛΙΣΜΕ, πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΣΕ 1976 και μέλος  του ΔΣ του Συνδέσμου Αποστράτων Αξκων Τεθωρακισμένων.

            Συμμετέχει συγγραφικά στο βιβλίο  του ΕΛΙΣΜΕ, «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ» και στο υπό έκδοση «ΥΒΡΙΔΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ».

             Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

2. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΝΧΟΥ (ε.α.)  ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΑΡΤΖΟΥΚΟΥ

Κατάγεται από την Άνω Κορακιάνα Κερκύρας. Φοίτησε στην Σ Ν Δ από το 1971 έως το 1975. Αποστρατεύθηκε το 2006. Κατά την 15ετή θαλασσία υπηρεσία του, επί Αντιτορπιλικών, Πυραυλακάτων και Φρεγατών, μεταξύ άλλων διετέλεσε Κυβερνήτης της Πυραυλακάτου «ΜΠΛΕΣΣΑΣ» και της Φρεγάτας «ΕΛΛΗ», Διοικητής 1ης Μοίρας Φρεγατών, Αρχιεπιστολεύς Στόλου και Διοικητής Φρεγατών.

Κατά την 11ετή υπηρεσία του σε θέσεις ξηράς, μεταξύ άλλων, υπηρέτησε ως Υπασπιστής της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας (1990 – 1992), Διευθυντής Σπουδών στην Ναυτική Σχολή Πολέμου, Ναυτικός Ακόλουθος Βόννης, Διευθυντής Α1 του Γ.Ε.Ν., Διοικητής του Ναυστάθμου Κρήτης και Διοικητής της ΣΝΔ.

Έχει λάβει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Μηχανολογία Όπλων από το Naval Postgraduate School του Monterey των Η.Π.Α. και είναι απόφοιτος του Naval War College των Η.Π.Α.. Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στις «Διεθνείς Σχέσεις και Στρατηγικές Σπουδές» του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 2006 έως το 2010, διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος. Έχει εκλεγεί ως Πρόεδρος του ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ. από το 2012 έως και τις 13 Φεβρουαρίου 2020 και Αντιπρόεδρος από 14 Φεβρουαρίου και εντεύθεν. Είναι εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης στην ΣΕΘΑ (εισηγητής κυρίως επί θεμάτων στρατηγικής και χειρισμού κρίσεων) καθώς και στο ΙΔΙΣ του Παντείου Πανεπιστημίου (επικεφαλής ομάδας ερευνητών επί θεμάτων χειρισμού κρίσεων του ΙΔΙΣ) από το 2016 έως το 2019.

 

3. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ AΝΤΓΟΥ (ε.α.)  ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΛΕΒΙΖΟΥ

Είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων  (Τάξεως 1983), έχει υπηρετήσει σε διάφορες  μονάδες του Σ.Ξ. ως αξιωματικός  Πεζικού  και  έχει διοικήσει από επίπεδο Διμοιρίας μέχρι και Μεραρχίας, ενώ συμμετείχε και στην Ειρηνευτική Αποστολή  του Ο.Η.Ε. Ιράκ/Κουβέιτ (1991-1992).

Σημαντικότερες διοικήσεις αποτελούν η  διοίκηση Μηχανοκινήτου Τάγματος Πεζικού,  η διοίκηση  Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, η διοίκηση  Μηχανοκίνητης Μεραρχίας και η διοίκηση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

Έχει υπηρετήσει σε διάφορες επιτελικές θέσεις όπως  επιτελής στην ελληνική Στρατιωτική  Αντιπροσωπεία  στο ΝΑΤΟ (HEMILREP), στη Διεύθυνση Επιχειρήσεων/ΓΕΣ με εξειδίκευση στον ΡΒΧ Πόλεμο, ως Τμηματάρχης στη Διεύθυνση Πληροφοριών/ΓΕΕΘΑ,  ως  Υποδιευθυντής στη Διεύθυνση                    Πληροφοριών/ΓΕΣ, ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Αμυντικής Πολιτικής/ΓΕΕΘΑ  όπου συμμετείχε στην προετοιμασία και διεξαγωγή της ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ (2014) και ως Επιτελάρχης 1ης Στρατιάς.

Έχει  αποφοιτήσει από διάφορες στρατιωτικές σχολές της Ελλάδος και του εξωτερικού  όπως Σχολείο Απαγόρευσης Χημικών Όπλων (Γαλλία),  Ανώτατη Σχολή Πολέμου,  Σχολή Διοικήσεως και Επιτελών (Η.Π.Α.), Σχολή Εθνικής Άμυνας και είναι κάτοχος Διπλώματος Εξειδικευμένων Σπουδών επί Πληροφοριών και Ασφαλείας του   Πανεπιστημίου  Marne  la Vallee, Γαλλίας  και  Msc  στην Εφαρμοσμένη Στρατηγική και Ασφάλεια  του Πανεπιστημίου Plymouth, Η.Β..

Είναι μέλος του Δ.Σ. (ΓΓ  )του ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ. από το Φεβρουάριο 2020.

Γνωρίζει  Αγγλικά, Γαλλικά,  Ισπανικά, είναι παντρεμένος  και έχει τρία τέκνα.

 

4. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ AΝΤΓΟΥ (ε.α.)  ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1961 και αποφοίτησε από την Σ Σ Ε το 1983 ως Ανθυπολοχαγός του Πυροβολικού. Απόφοιτος προβλεπομένων σχολείων του Όπλου του, της ΑΣΠ της ΣΕΘΑ και με θητεία στο AFSOUTH/J2 (Ιταλία) και στο SHAPE/J5 (Βέλγιο). Διοικητής της 80 Μοίρας Αντιαεροπορικού Πυροβολικού (Κω). Αποστρατεύθηκε το 2013 με τελευταία τοποθέτηση αυτή του Διοικητού του NATO Missile Firing Installation (Πεδίο Βολή Κρήτης).

Αποφοίτησε επίσης από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών (2003) και κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο σπουδών στις Διεθνείς Σχέσεις και Στρατηγικές Σπουδές (2008) από το ίδιο Πανεπιστήμιο στο οποίο είναι σήμερα Υποψήφιος Διδάκτορας Διεθνών Σχέσεων. Είναι μέλος και Διευθυντής Μελετών του ΕΛΙΣΜΕ από το 2016, ερευνητής του ΙΔΙΣ και συνεργάτης της ΣΕΘΑ από το 2015. Παρουσιάζει αναλύσεις σε διάφορες ιστοσελίδες και περιοδικά για θέματα Στρατηγικής και Διεθνών Σχέσεων ενώ συμμετέχει και σε ανάλογα συνέδρια και ημερίδες.                                        

Ταυτόχρονα διαχειρίζεται οικογενειακή τουριστική επιχείρηση στη Σύρο (Villamarenosta). Παντρεμένος με τη Μαρία Νομικού (αισθητικό) και με ένα γιό, Ραφαήλ-Χρυσοβαλάντη που εργάζεται σε τουριστικές επιχειρήσεις.

 

5. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΧΟΥ  ΠΝ  (ε.α.)  ΒΟΥΤΣΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960 από γονείς Κεφαλλονίτες.   Είναι:

Οικονομολόγος, πτυχιούχος  της Α.Σ.Ο.Ε.Ε.   στην Διοίκηση Επιχειρήσεων, με  Ειδίκευση  στη  Λογιστική. Απόφοιτος  της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (Σ.Ν.Δ.), ως Αξιωματικός του Οικονομικού Κλάδου του Π.Ν.

 Υπηρέτησε  με την ιδιότητά του αυτή  σε Πολεμικά Πλοία και Ναυτικές Υπηρεσίες  και  αποστρατεύθηκε, κατόπιν  αιτήσεώς του, το  2011.  

Μέλος του ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ, από το 2013, και Μέλος του Δ.Σ. αυτού, από το 2016. Από το 2018 εκτελεί  και τα καθήκοντα του Ταμία  του  Ινστιτούτου.

Νυμφευμένος με την  Δήμητρα Καφούρου, γεννημένη στον Πειραιά από γονείς  Σαντορινιούς, από  το 91.

Στα  ιδιαίτερα ενδιαφέροντά  του, είναι  η    λογοτεχνία, η  μουσική  και  η μελέτη και  αξιολόγηση , σε όλη  την  ιστορική διαδρομή  τους, της ελληνικής και ευρωπαϊκής  ιστορίας.

Είναι πατέρας τριών παιδιών, του Ευαγγέλου, του Νεκταρίου και της Μαρίας. 

 

6. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΠΤΓΟΥ  (ε.α.) ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΝΟΥ

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1945.

Αποφοίτησε από την Σχολή Ευελπίδων ως Ανθυ­πο­λοχαγός Πεζικού το 1968.

Ως Υπολοχαγός συμμετείχε με την Κυπριακή Εθνική Φρουρά στις κατά των Τούρκων πολεμικές επιχειρήσεις την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου 1974.

Είναι μέλος του Δ.Σ. του ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ..

Αρθρογραφεί στις εκδόσεις του ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ. και σε εκδόσεις γενικού, κοινωνικού και στρατιωτικού ενδιαφέροντος.

Είναι μέλος συντακτικής επιτροπής στα περιοδικά «Προβλη­ματισμοί», «Ζωσιμάδες» και «Σύνδεσμος 68».

Έχει γράψει 14 βιβλία επικεντρωμένα σε εθνικά, κοινωνικά, και στρατιωτικά ζητήματα.

Ασχολείται με την συμβολιστική ζωγραφική. Έχει εκθέσει πίνακές του σε αρκετές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.

Ομιλεί την Αγγλική σε βαθμό λίαν καλώς και ικανοποιητικά την Ιταλική και Ολλανδική.

Είναι πατέρας τριών τέκνων.

 

7. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΑΡΙΕΤΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Η κυρία Μαριέττα Παναγιωτοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα.

Είναι  απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τελειόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου στις Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες/ ειδικότητα Δημοσία Διοίκηση  καθώς και Master του Πανεπιστημίου Marne La Vallee Γαλλίας.

Γνωρίζει λίαν καλώς την αγγλική, γαλλική και ρουμανική και έχει  βασική γνώση της γερμανικής.

Είναι συντ/χος ανώτερος διοικητικός υπάλληλος του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών με προυπηρεσία στο ΝΑΤΟ / Βρυξέλλες δύο φορές, στο  Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Στουτγάρδη, διευθύντρια διοικήσεως στην Πρεσβεία Βουκουρεστίου  και αποστολές στην Πρεσβεία Βελιγραδίου, Γραφείο Σκοπίων και Πρεσβεία Λιουμπλιάνας. Υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις Κ.Υ. και ήταν επί εξαετία επικεφαλής του τμήματος υποτροφιών στην Διεύθυνση Μορφωτικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών με αντικείμενο την διαχείριση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για αλλοδαπούς.

Μετά την αποχώρησή της από το Υπουργείο Εξωτερικών το 2009,  εργάσθηκε μέχρι το τέλος του 2016 ως Προσωπάρχης στον Ευρωπαικό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου και στην συνέχεια ως Εμπειρογνώμων σε διαχείριση θεμάτων εκπαίδευσης και ανθρωπίνου δυναμικού.

Από τον Μάρτιο του 2017 ήταν μέλος και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών. Κατά τις  εκλογές της 13/2/2020 εξελέγη τακτικό μέλος του Δ.Σ. του ΕΛΙΣΜΕ. Ωρίσθη υπεύθυνη για τις δημόσιες σχέσεις και τον συντονισμό  του προγράμματος πρακτικής άσκησης φοιτητών.

Είναι μητέρα του μέλους του ΕΛΙΣΜΕ Δημητρίου Ξένου, αποφοίτου νομικής, επιχειρηματία με έδρα το Βουκουρέστι.

 

8. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΑΥΛΟΥ ΦΩΤΙΟΥ

 Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1947.

Σπούδασε Νομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στις μεταπτυχιακές του σπουδές στο London School of Economics, ειδικεύθηκε στο Διεθνές Δίκαιο Θαλάσσης, στο Διεθνές Δίκαιο των Φυσικών Πόρων και των Θαλασσίων Πηγών Ενεργείας και στο Διεθνές Δίκαιο των Συνθηκών.

Στην University of Nottingham - Law School ειδικεύθηκε στο Διεθνές Δίκαιο Θαλάσσης και στο Διεθνές Δίκαιο Ενόπλων Συγκρούσεων και στο Ανθρωπιστικό Δίκαιο.

Στο International Public Relations & East – West  Studies School του University of Nottingham, ειδικεύθηκε στις Διεθνείς Σχέσεις και την Διεθνή Πολιτική.

Στο International  Boundaries Research Unit του University of Durham UK, ειδικεύθηκε σε διεθνείς υποθέσεις και σενάρια  διαπραγματεύσεων (επί χάρτου δικαστήριο και διαιτησία), για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών κυριαρχίας και εθνικής δικαιοδοσίας.

Στο Cambridge Law College, στο International Institute of Humanitarian Law του Σανρέμο Ιταλίας, και στο International Red Cross London Branch, έκανε εξειδίκευση στο Διεθνές Δίκαιο Ενόπλων Συγκρούσεων με έμφαση το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο.

Δεκαπέντε χρόνια υπήρξε Σύνδεσμος του ΥΕΘΑ στο ΥΠΕΞ για τα Εθνικά Θέματα και ισάριθμα χρόνια συμμετείχε στην Εθνική μας Αντιπροσωπεία στον ΙΜΟ, ενώ για τρία χρόνια εκπροσώπησε το ΥΕΘΑ στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία μας στο ΝΑΤΟ για τα θέματα Δικαίου Θαλάσσης.

Έχει διδάξει Διεθνές Δίκαιο Θαλάσσης, Δίκαιο Ενόπλων Συγκρούσεων και Ανθρωπιστικό Δίκαιο. 

Είναι μέλος του Δ Σ ΕΛΙΣΜΕ από τον Ιούνιο του 2012.     

 

9. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΜΧΟΥ  (ε.α.)   ΜΠΑΣΑΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Γεννήθηκε στην Καλαμπάκα. Είναι νυμφευμένος με τη Λίνα Γριβάκου, πατέρας δύο υιών, του Κωνσταντίνου (+) και του Γιώργου, και, μιάς κόρης της Αργυρούλας (+).

Πτυχιούχος της ΣΜΑ. Επιτυχών πρώτος, MSc in Digital Communications (University of Kent, UK). Απόφοιτος διαφόρων σχολείων Πληροφορικής (Βέλγιο, Γαλλία), Ποιοτικού Ελέγχου (ΝΑΤΟ/ΝΑΜSΑ, Λουξεμβούργο), Logistics Management &Engineering (Portland State University, ΗΠΑ).Εκτενής γνώση και εμπειρία στην απόκτηση, διαχείριση/υποστήριξη μεγάλων στρατ. συστημάτων, μηχανική RAMT , Configuration Management, Πληροφορική, Ποιότητα και Μηχανική συστημάτων Τηλ/νιών και Radar.

Εξωτερικός καθηγητής, για πολλά χρόνια, ΣΙ/ΣΜΑ, ΤΕΙ, ΣΤΥΑ και ΙΕΚ. Υπηρέτησε πάνω από 25 χρόνια στην Πολεμική Αεροπορία σε διάφορες θέσεις Logistics από "First Line Manager to Senior Logistics Officer and to Director of Logistics and Project Manager

Αποχώρησε από την ΠΑ το 1989, μετά από αίτησή του, με το βαθμό του Σμηνάρχου. Από το 1990 μέχρι το 2010, επικεφαλής τομέων "Logistics Support" και "Acquisition Logistics" του Προγράμματος Αεράμυνας της ΝΑΜSΑ. Συνιδρυτής και Αντιπρόεδρος μέχρι 12 Φεβρουαρίου 2020 του ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ. Συνιδρυτής του ΣΑΣΙ στο  ΔΣ. Μέλος της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος και της Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας.

Συγγραφέας των εγχειριδίων: Logistics  και, πληθώρας άρθρων, προτύπων λειτουργικών διαδικασιών, οδηγιών, κανονισμών και εφαρμογών πληροφορικής στο πεδίο επιμελητείας.

Επόπτης, συντονιστής πέντε  μεγάλων Συνεδρίων/Ημερίδων και δύο μεγάλων Σεμιναρίων τα έτη 16-19.

  

10. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΠΤΓΟΥ  (ε.α.)   ΣΑΡΑΝΤΙΝΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ

Γεννήθηκε στην Κόρινθο στις 11-9-1950.

Εισήλθε στην ΣΣΕ το 1968 και αποφοίτησε το 1972 ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού.                                         

Υπηρέτησε σε Μονάδες εκστρατείας του όπλου του και απεφοίτησε επιτυχώς από όλα τα σχολεία που αναλογούσαν στον εκάστοτε βαθμό του.                 

Διετέλεσε εκπαιδευτής στην ΣΣΕ, την ΑΣΠ και σύμβουλος εκπαιδεύσεως στην ΣΕΘΑ. Αποστρατεύθηκε το έτος 2007.                                                                   

Είναι Πρόεδρος της ΕΑΑΣ του Νομού Κορινθίας, μέλος του ΔΣ των Αποφοίτων της ΣΣΕ τάξεως 1972 και  μέλος της Ένωσης Μοντελιστών Ελλάδος (IPMS).       

Ομιλεί την Αγγλική

Είναι  μέλος του ΔΣ  ΕΛΙΣΜΕ από την ίδρυσή του.

 

11. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΟΥΔΟΥΜΗ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ και   κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος  Εξειδίκευσης στη Διοικητική των Επιχειρήσεων. Στο χρονικό διάστημα 1975-2010 υπηρέτησε 29 χρόνια ως οικονομικός διπλωμάτης της Ελλάδος (στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Μόναχο και στις Πρεσβείες της Ελλάδος στη Σαουδική Αραβία, στη Γιουγκοσλαβία,  στην Ολλανδία, στην Αλβανία, στη Βουλγαρία, στην Ισπανία και στη Γερμανία) και 6 χρόνια στην Αθήνα ως στέλεχος, διαδοχικά, των υπουργείων Εμπορίου, Εθνικής Οικονομίας και Εξωτερικών, με αρμοδιότητα εμπορικά και οικονομικά θέματα. Συνταξιοδοτήθηκε το 2010 με τον αντίστοιχο βαθμό του Πληρεξούσιου Υπουργού Α΄.
Έχουν εκδοθεί 25 βιβλία του, τα περισσότερα των οποίων με θέμα τα Βαλκάνια όπως και 8 συμμετοχές του σε συλλογικά έργα. Ένα από τα βιβλία του έχει εκδοθεί και στη βουλγαρική γλώσσα. Μελέτες, άρθρα και συνεντεύξεις του, που αφορούν κυρίως τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ της Ελλάδος και των χωρών στις οποίες υπηρέτησε, έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά και εφημερίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Άρθρα του που αφορούν την τρέχουσα οικονομική κρίση της Ελλάδος έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά περιοδικά και αναρτηθεί σε blogs και ηλεκτρονικές εφημερίδες.

Ομιλεί καλά Γερμανικά και Αγγλικά και χειρίζεται σε ικανοποιητικό επίπεδο τα Ισπανικά και τα Γαλλικά.

Έχει τιμηθεί με τρεις τιμητικές διακρίσεις Εμπορικών & Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Βουλγαρίας.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΙΣΜΕ και της Εταιρείας Γραμμάτων & Τεχνών του Πειραιά.

 

12. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Πρέσβυ  ε. τ.  ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

 Επι 37 έτη (1976-2013) Διπλωματικός υπάλληλος υπηρετήσας σε Βελιγράδι, Άγκυρα, ΟΗΕ Γενεύης και ως Πρέσβυς στα ΗΑΕ, Τίρανα, Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος στην ΕΕ (Βρυξέλλες).

Από το 2008-18 Πρέσβυς της ΕΕ στον ΟΗΕ Γενεύης, Υψηλός Σύμβουλος σε θέματα Αφοπλισμού στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης και Πρέσβυς στην Χάγη στους Διεθνείς Οργανισμούς, κυρίως στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων.

Πρέσβυς του ΝΑΤΟ στα Τίρανα 2004-6. Συμμετείχα στην Γενική Συνέλευση των ΗΕ στην Ν. Υόρκη (2010-11) και στα Προεδρεία διαφόρων Διεθνών Διασκέψεων. Πρόεδρος της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων 1994-97, Πρόεδρος Συνδέσμου Συνταξιούχων Διπλωματικών 2020, Επιστημονικός Σύμβουλος ΕΛΙΑΜΕΠ, Μέντωρ διεθνούς δικτύου ΑΛΛΗΛΟΝ, συγγραφέας διαφόρων βιβλίων.